Ameland, het mooiste stukje buitenland

Ameland, ons mooiste stukje buitenland

Het Waddeneiland Ameland bereikt u, nadat u door het Friese landschap helemaal naar het noorden van Nederland te zijn gereisd, met de veerboot van Rederij Wagenborg. Deze regelmatige bootverbinding vertrekt vanuit het plaatsje Holwerd. Eigenlijk is dit niet helemaal juist. De veerboten vertrekken vanaf de Pier net buiten het dorpje Holwerd.

Terecht wordt Ameland ook wel de “Waddendiamant” genoemd. Dit om haar schoonheid en zuiverheid. Het eiland straalt sportiviteit uit. Niet voor niks dat er veel evenementen op sportief vlak worden georganiseerd. Prachtige natuur vermengd met mooie wandel en fietspaden, brede stranden en mooie vergezichten maken het mogelijk om de perfecte vakantie te vieren.

De vier dorpen op Ameland hebben ieder een eigen sfeer. Wandelend door de sfeervolle straatjes van de dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren vindt u monumentale commandeurswoningen die u terugbrengen  aan de tijd van de walvisvaart. In deze historische atmosfeer is het heerlijk rondlopen. Op Ameland kunt u heerlijk uit eten of zo maar ergen een ‘hapje’ halen. Zo serveren de vele restaurants en eetcafé’s u graag op vers gevangen vis en andere eilander specialiteiten. Op de verwarmde terrassen kunt u heerlijk na het diner een kop koffie drinken of natuurlijk een lekker glas wijn. Fantastische oude dorpskernen in combinatie met veel en goede horeca en mooie winkels maken Ameland een perfecte vakantiebestemming voor iedereen.

Op het uitgestrekte strand van Ameland zijn vier strandpaviljoens. Het gehele jaar door kunt u hier genieten van een hapje en een drankje. En dat maakt deze strandpaviljoens ook juist zo bijzonder, want alleen op Ameland zijn de strandpaviljoens écht het hele jaar geopend. Het uitzicht op het strand van Ameland en de Noordzee is prachtig. Aan de horizon kunt u de schepen van de grote vaart zien passeren. Bij deze strandpaviljoens kunt u onder toezicht van strandwachten zwemmen.

Niet voor niks is de slogan van Ameland “Ameland, ons mooiste stukje buitenland”.

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal