Smitteweg 4

Ballum - Ameland

€ 449.000,- k.k.

Omschrijving

Een uniek pand als dit komt zelden op de markt: Smitteweg 4 in Ballum is een goed onderhouden woonhuis voorzien van twee badkamers aan de rand van het dorp. Het is niet alleen levensloopbestendig met een slaap- en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping is een appartement gerealiseerd voor recreatieve verhuur. Aan de linkerkant en de achterzijde ligt deze woning vrijwel vrij, waardoor u veel rust en privacy in de tuin heeft. Een prachtige plek om te genieten van een drankje en de zon. Het perceel is 345 m² groot. In 2023 zijn er 21 zonnepanelen geplaatst en is de woning extra geïsoleerd. Het energielabel is A.

De voorzieningen van Ballum, zoals horeca en winkels, liggen op loopafstand. En natuurlijk kunt u hier genieten van al het goede dat Ameland te bieden heeft op het gebied van natuur, ontspanning en culinaire genoegens.

Indeling
Begane grond: De lichte woonkamer met open keuken (2023) van 46 m² heeft openslaande deuren naar het op het zuiden gelegen terras. In de zithoek zorgt de ingebouwde houtkachel samen met het uitzicht op de tuin voor een fijne sfeer. Aangrenzend bevindt zich aan de voorzijde een plezierige werkhoek.

De Nobilia keuken is zeer compleet uitgevoerd: een Bora inductiekookplaat met ingebouwd afzuigsysteem (2023), combimagnetron, quooker, (koud/warmwater), vaatwasser en koelkast. Vanuit de keuken is de ruime (wijn)kelder bereikbaar. Naast de keuken is in 2019 een slaapkamer van 12 m² met veel praktische bergruimte gerealiseerd. Aansluitend is er een bijkeuken met witgoedaansluitingen en een wasbak. Ook vanuit hier heeft u toegang tot de tuin. In twee slaapkamers is airconditioning aanwezig en het huis bezit een vaste ingebouwde kluis. De badkamer met wastafel, douche en toilet bevindt zich naast de entree en heeft een extra doorgang naar de woonkamer. Links van de woning is een aangebouwde garage met een handige elektrische overheaddeur, rechts bevindt zich een praktische fietsenberging. De woning beschikt over een Intergas CV-ketel CW klasse 5 uit 2021 en is deels voorzien van kunststof kozijnen boven.
Op de eerste verdieping is momenteel succesvol een appartement met dakterras ± 6 m²voor verhuur gerealiseerd. De badkamer is vanuit de overloop toegankelijk en voorzien van een douche, wastafel en toilet. De gasten kunnen gebruik maken van een privé-ingang zodat op deze manier privacy is gecreëerd.

Een vlizotrap geeft toegang tot de netjes afgewerkte en ruime vliering.

Ballum beschikt over diverse winkels, horeca en fietsverhuur. De plaatsen Nes, Buren en Hollum zijn ook gemakkelijk bereikbaar. Strand en zee, bos en heide zijn vlakbij. Fiets- en wandelpaden zijn op het eiland nooit ver weg.

Zelf ervaren wat deze unieke woning u te bieden heeft? We plannen graag een afspraak voor u in om Smitteweg 4 in Ballum te bezichtigen.

Kenmerken

Plaats
Ballum - Ameland
Type object
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
345m2 / 132m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990
Onderhoud (binnen)
Goed
Onderhoud (buiten)
Goed
Ligging
Aan rustige weg

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Toilet, douche en wastafelmeubel
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, zonnecollectoren, dakraam en natuurlijke ventilatie
Zolder
Nee

Energie

Verwarming
Cv ketel — Gas gestookte cv combiketel (intergas) uit 2021 (eigendom)
Warm water
Cv ketel
Energielabel
A
Isolatie
Dubbel glas en volledig geisoleerd

Garage

Garage
Aangebouwd steen
Garagevoorzieningen
Elektra en elektrische deur
Capaciteit
1 auto(s)

Tuin

Tuin
Achtertuin van 8 bij 17 meter gelegen op zuid
Tuin(en)
Achtertuin, voortuin en zonneterras
Kwaliteit
Normaal

Omgeving


Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal